succesvolle open dag op de nieuwe veste

Woensdag 30 januari 2013 hield De Nieuwe Veste Hardenberg haar open dag. Van 15.00 – 20.00 uur stonden de deuren open voor groep 8-leerlingen en hun ouders. De rode loper lag uitnodigend en mooi verlicht te wachten, en binnen werden de bezoekers persoonlijk welkom geheten door de directie. De docenten hadden ook dit jaar weer alles in het werk gesteld om de verschillende vakken zo goed mogelijk te presenteren. De opkomst was goed: zo’n 180 groep 8-leerlingen kwamen een kijkje nemen.

Taal, rekenen, geschiedenis, biologie en handvaardigheid kent elke leerling wel van de basisschool. Maar hoe zien deze vakken er op het voortgezet onderwijs uit? Tijdens de open dag werd antwoord gegeven op die vraag. Op het talenplein konden leerlingen de methodes van alle talen bekijken. Zo kregen ze een eerste indruk van de manier waarop de talen worden aangeboden op het voortgezet onderwijs. Maar niet alleen bij de talen werden de methodes gepresenteerd. Ook de andere vakken boden de mogelijkheid om de theorieboeken, werkboeken en andere materialen te bekijken.

Naast de presentatie van de vakken, werden de bezoekers ook geïnformeerd over hoe de zorg binnen de school geregeld is en wat (t)huiswerkvrij onderwijs inhoudt. Tevens was de ouderraad aanwezig om uit te leggen waar zij zich mee bezig houden. Leerlingen die lid zijn van de activiteitencommissie waren aanwezig om te vertellen over de activiteiten die ze organiseren voor alle leerlingen. Te denken valt aan een dropping, gala en filmavond.

Alle lokalen waren sfeervol aangekleed en er was van alles te beleven: geheel in stijl en passend bij het vak. Vlaggetjes in kleuren van de landen, kleine hapjes en snoepjes, posters en microscopen. Bij alle vakken konden de kinderen oefeningen maken op het digibord. Bij Natuur & Zorg demonstreerden bovenbouwleerlingen hoe een koeienhart ontleed moet worden en bij Kunst & Cultuur maakten tweedejaarsleerlingen prachtige olifantjes van klei. Bij Natuur & Techniek konden de kinderen zelf hun handen uit de mouwen steken. Ze konden proefjes doen en een sleutelhanger met werkend lampje maken. Het was er dan ook een drukte van belang.

In de mediatheek werd de nieuwbouw gepresenteerd. Er hingen tekeningen bij de ingang en in het lokaal lagen boeken met nog meer tekeningen. Tevens hingen er borden waarop de verschillende kleuren van de nieuwbouw, voor zowel binnen als buiten, werden gepresenteerd. Een medewerker van het architectenbureau was aanwezig om te vertellen over de nieuwbouw. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar zal de nieuwbouw klaar zijn.

Er hing de hele dag een gezellige sfeer in de school. Docenten presenteerden hun vak met veel plezier en de helpende leerlingen waren ontzettend enthousiast en vertelden veelvuldig over hoe zij het ervaren op De Nieuwe Veste. De rode loper, de mooie verlichting rondom de school en de prachtige aankleding, verzorgt door Mooiweer, zorgden voor de finishing touch. Als school kan dan ook alleen maar met veel plezier en trots worden terug gekeken op deze goed georganiseerde open dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.