Home / archiefcentraal / straatnamen eerbetoon aan molens en vecht

straatnamen eerbetoon aan molens en vecht

.

De namen van de vier nog aan te leggen straten in het Havengebied zijn geïnspireerd door de molen: Kruiwerk, Stelling, Bonkelaar en Wieken. Deze straten komen uit op de Korenmolen. De jury wil hiermee het beeldbepalende karakter van de molens in Ommen een plek geven. Daarnaast staat de molen De Lelie aan de rand van het Havengebied.

Wethouder Lagas neemt het besluit van de jury over. “Uiteraard, dat was afgesproken. Los daarvan vind ik het erg leuke voorstellen en ik kan me helemaal vinden in de argumentatie van de inzenders.” De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Handelsvereniging Ommen, de Stichting Promotie Ommen, OudOmmen.nl, de Historische Kring Ommen en de gemeente. Er waren enkele tientallen inzendingen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.