Home / archiefcentraal / sterke bezetting 53e ster van zwolle

sterke bezetting 53e ster van zwolle

Sportwethouder Gerrit Piek lost om 12.01 uur het startschot op het Grote Kerkplein. De finish wordt ‘s middags kort na vier uur op de Ceintuurbaan verwacht, ter hoogte van het IJsseldeltastadion. Hoofdsponsors van het grootste internationale wielerevenement in een wijde regio rond Zwolle zijn de Energiewacht Groep en de Gemeente Zwolle.

De start en finish van de traditionele openingsklassieker is in Zwolle. De totale lengte van de Ster van Zwolle is 177 kilometer. Vanuit Zwolle gaan de renners via Salland en het Vechtdal naar de IJsseldelta en dan terug naar Zwolle.

Tot nu toe staat er één buitenlandse winnaar op de imposante erelijst van de Ster van Zwolle. De Belg Marc Wauters ging in 1994 als eerste over de finishlijn in Zwolle, vóór Harm Jansen en Steven de Jongh. De vraag is, vooral wanneer er zulke sterke ploegen naar Zwolle komen, hoe lang het nog duurt voordat er weer een buitenlander de overwinning pakt.

De Drent Elmar Reinders heeft aangekondigd naar Zwolle te komen om te winnen. “Ik hoop dat er een stevige bries staat op 2 maart. Dan krijgen we waaiers en kopgroepen. Ik kan goed aankomen in een kopgroep, beter dan in een peloton”, zegt Elmar Reinders. Hij wil graag zo snel mogelijk fullprof worden. Dat geldt ook voor Jasper Hamelink uit Raalte. Hij heeft aan het eind van vorig seizoen al even stage gelopen bij Vacansoleil. “Ik wil de Ster van Zwolle winnen. Heb me goed geprepareerd en probeer met goede uitslagen zo snel mogelijk bij een Worldtourploeg te komen”, zegt Jasper. Robin Chaigneau, de winnaar van 2012, heeft aangekondigd ook weer voor een podiumplek naar Zwolle te komen. Er zijn veel meer renners die op de eerste zaterdag van maart met grote plannen naar Zwolle komen, óók uit België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en onder andere Engeland. Het laatste nieuws over de Ster van Zwolle is te vinden op: www.stervanzwolle.nl

De doorkomsttijden van de Ster van Zwolle zijn zaterdag 2 maart als volgt:

Start Grote Kerkplein Zwolle (12.01 uur); Wijhe (12.30 uur); Raalte (12.45 uur); Lemelerveld (13.00 uur); Lemelerberg (13.10 uur); Lemele (13.11 uur); Lemelerveld (13.18 uur); doorkomst finish Ceintuurbaan Zwolle (13.49 uur); Dalfsen (14.05 uur); Ommen (14.25 uur); Witharen (14.34 uur); Vinkenbuurt (14.41 uur); Nieuwleusen (14.47 uur); Hasselt (15.09 uur); Genemuiden (15.20 uur); Kamperzeedijk Oost (15.28 uur); Kamperzeedijk West (15.31 uur); IJsselmuiden (15.37 uur); Kampen (15.40 uur); De Zande (15.49 uur); Zalk (15.55 uur); Zwolle (16.04 uur); Finish ter hoogte van IJsseldeltastadion, Zwolle (16.16 uur).

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er een afwijking van de geschatte tijden zijn. Tien à vijftien minuten voor de renners rijdt de reclamekaravaan.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.