Home / archiefcentraal / spel en spektakeldag in de trefkoele

spel en spektakeldag in de trefkoele

De spelspektakeldag is bedoeld voor de basisschooljeugd. De kinderen worden verdeeld over twee leeftijdscategorieën: groep 3 en 4 en groep 5 en 6. De organisatie is in handen van Ontmoetingscentrum de Trefkoele in samenwerking met A.S.C. Gymnastiek en studenten van het projectteam Landstede SportEve. “Een aantal kinderen is natuurlijk met de ouders op vakantie, maar er is een grote groep die thuis blijft en die willen we een mooie dag bezorgen. Het past ook prima in het streven van de overheid om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Het is bewegen op een leuke manier”, aldus bedrijfsleider Wim Heerink, die ouders en grootouders van harte uitnodigt om een kijkje te komen nemen. In de sporthal zelf is daarvoor een mooi terras ingericht.

De spelspektakeldag is in wezen een soort spellencircuit met activiteiten als touwtrekken, balanceren, hoepelwerpen enzovoort. Er zijn ook opblaasbare attracties, zoals een survivalbaan, vulkaan, klimvuurtoren en een springkussen-kinderparadijs. ‘We zullen tevens een hoek inrichten voor de allerkleinsten, die nog te jong zijn om aan het spellencircuit mee te doen. We willen er een beleefdag voor het hele gezin van maken. Er is dus ook alle gelegenheid om een kop koffie met een broodje te eten.’

De kinderen krijgen voor aanvang van het spellencircuit een deelnemerskaart uitgereikt, hierop worden de behaalde punten per activiteit genoteerd. Wie aan het eind van het circuit de hoogste score heeft, kan een mooie prijs tegemoet zien. De entree voor één dagdeel bedraagt 2,50 euro .Dit isinclusief één flesje drinken. Voor de gehele dag betaalt men slechts 3,50 euro, inclusief twee flesjes drinken. Kinderen kunnen zich op 20 februari tussen 9.15 en 09.45 en tussen 12.30 en 12.45 uur voor de spelspektakeldag inschrijven.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.