sjaloom breit 374 mutsjes voor centraal azie

In de afgelopen maanden is er fanatiek gebreid door kinderen van de cbs Sjaloom. Vooral ook moeders, oma’s, tantes en buurvrouwen hebben de breipennen opgezocht en zijn massaal aan de slag gegaan om mutsjes te breien. De school doet mee met een actie van Save the Children om zoveel mogelijk kinderen in Centraal Azië warm te houden.

In Centraal Azië zijn warme mutsjes hard nodig, want het is daar zeker in de wintermaanden ijskoud. Een mutsje gaat onderkoeling tegen waarmee wordt voorkomen, dat een kind luchtweginfecties of zelfs longontsteking oploopt.

Veel kinderen hebben in Centraal Azië geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Ouders doen geen aangifte van hun geboorte, waardoor ze geen toegang hebben tot (gratis) medische zorg, onderwijs en bescherming. Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun kind wél registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor de toekomst.

De gemaakte mutsjes waren te bewonderen in de ‘mutsententoonstelling’ op school.

Vrijdag werd tijdens het jaarlijks damtoernooi bekend gemaakt hoeveel mutsen er uiteindelijk zijn gebreid. Het waren er 374. De mutsjes worden opgestuurd en uitgereikt als ouders hun pasgeboren baby laten registreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.