schaatsers de doorloper in de prijzen

Ondanks dat de dooi al weer een week zijn intrede heeft gedaan in Nederland, konden enkele jeugdleden van de ijsvereniging de Doorloper zich opmaken voor de baankampioenschappen van het gewest Drenthe. De extra ijsuren, dankzij het natuurijs, hebben de vorm tot grote hoogte gebracht. De schaatsen waren weer scherp gemaakt, dus alles was in gereedheid om het ere metaal binnen te halen.

Eerst moest er een 300 meter geschaatst worden. Mera van Gerresheim schaatste in 43.52 seconden naar de tweede plek bij de pupillen E meisjes. Ook Twan Veurink behaalde, bij de pupillen D jongens, een tweede plek op 300m in een tijd van 42.38 seconden Ilse van Gijssel kwam tot een tijd van 40.16 seconden en werd hiermee vijftiende bij de pupillen C meisjes. Stefan Westerbroek reed in een nieuw persoonlijk record naar 34.61 sec, dit bleek goed te zijn voor de derde plaats bij de pupillen C jongens.

Vervolgens moest er nog een afsluitende 100 meter worden geschaatst voordat het eindklassement opgemaakt kon worden. Op de 100 meter snelde Mera van Gerresheim naar een nieuwe persoonlijk record van 15.31 seconden, dit was goed voor een derde plaats op deze afstand. In het eindklassement betekende dit een mooie tweede plaats. Twan Veurink kon zijn tweede plek in het klassement handhaven door ook op de 100 meter een tweede plek te behalen in een tijd van 14.07. Dit was ook voor Twan een nieuw persoonlijk record.

Maar de recordregen ging verder. Ook Ilse van Gijssel pakte een persoonlijk record op de 100 meter, ze gleed in een tijd van 14.79 seconden over de finish. Als laatste troef had de doorloper Stefan Westenbroek aan de start. Na de eerste afstand stond hij derde, maar hij liet met een super snelle tijd van 12.49 seconden de concurrenten even beven. Hij werd eerste op de 100 meter, maar ondanks zijn nieuwe persoonlijke record was het net niet genoeg om in het eindklassement op het hoogste schavot te staan. Hij behaalde uiteindelijk een mooie tweede plaats. Trainer Jeroen Dunnewind was erg trots op zijn pupillen. “Het is geweldig dat we drie keer het zilver hebben weten binnen te halen en dat ze zichzelf continu blijven verbeteren. Ze hebben op het juiste moment gepiekt.”

Voor aanstaand weekend staan de baankampioenschappen voor de pupillen A en B op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.