rvs wel behoefte aan ruimte bedrijven

Nieuwleusen heeft de komende tien jaar voldoende behoefte aan 15 hectare nieuw bedrijventerrein op De Grift. Dat oordeelt de Raad van State. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding van het bedrijventerrein.

Plannen om De Grift te vergroten zijn er al jaren. Aanvankelijk zou transportbedrijf Westerman gaan uitbreiden, maar toen dat niet door ging verviel volgens de omwonenden de noodzaak om De Grift III aan te leggen. Zij maakten daarom bij de Raad van State bezwaar tegen de benodigde bestemmignsplanwijziging. Op de Hessenpoort bij Zwolle is volgens de bezwaarmakers nog voldoende ruimte. Ook was met het vervallen van de uitbreiding van Westerman de financiële onderbouwing van het plan op losse schroeven komen te staan. Voor de Raad van State ontkende de gemeente Dalfsen dat.

Volgens de Raad van State is er jaarlijks gemiddeld 1,7 hectare aan uitgeefbaar terrein nodig, waardoor de 15 hectare voor de komende tien jaar niet teveel zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.