ruim 2500 toeschouwers in piepenplasdorp

Johnny Hendriks, voorzitter van CV ‘de Piepenplassers’ maakte een verslag van de optocht.

‘Ondanks de sneeuw lieten de Piepenplassers zich niet tegen houden om er weer een mooi feest van te maken! Zondagmiddag 10 februari konden vele mensen genieten van een prachtige carnavalsoptocht door het onder gesneeuwde plaatsje Vilsteren wat voor het carnavalsweekend weer omgedoopt was tot Piepenplasdorp.

Onder aanvoering van Prinses Goofy en jeugdprinses Lisa de 1e ( Ivo Hulsman en Lisa Kamphuis ) startte om half twee de bonte stoet voor de 3 rondjes om de kerk. Er waren weer vele grote wagens en kleinere wagens vertegenwoordigd maar ook grote en kleine groepen lieten hun mooie creaties zien waar ze vaak al maanden druk mee geweest waren, het publiek kon genieten van een schitterende optocht. Het relatief kleine Vilsterse dorpje liet zich van haar beste kant zien door alles uit de kast te halen wat er maar in zit.

De prijzen voor de grote wagens gingen dit jaar naar:

1 Kôle Piep’m

2 T.U.V.

3 De Vlierhoekers

Bij de grote groepen waren er prijzen voor:

1 Gravendijkers

2 Schuimkoppen

3 Sukerbiet express

Kleine wagens ging de 1e prijs naar: Pottenkiekers

En bij de kleine groepen was de 1e prijs voor :De Kupcakes

Bij de duo’s en de individuelen ging de 1e prijs naar: Crisis Showballet

Na de optocht konden de feestgangers verder feesten in een heerlijk verwarmde, en goed gevulde tent waar het feest nog een aantal uren doorging. Vilsteren kan terugkijken op een prachtig jubileumweekend, waarin zowel jong als oud helemaal aan zijn trekken is gekomen. Met ruim 2500 bezoekers is het een mooi 44 jarig festijn geworden.

Aan het eind van dit carnavalsweekend sprak Prins Goofy woorden van dank uit naar iedereen die dit feest mogelijk had gemaakt. Dat vele handen licht werk maken, bleek weer eens te meer. We kunnen vol goede moed weer op naar het volgende jaar.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.