pec zwolle stunt tegen feyenoord

Al na een minuut keek Feyenoord tegen een achterstand aan. Pellè werkte op ongelukkige wijze de bal na een corner in zijn eigen doel. Kort na het openingsdoelpunt vergrootten de Zwollenaren het feestje door op 2-0 te komen. Darryl Lachman werd perfect bediend door Arne Slot en zag zijn inzet langs Mulder in het doel hobbelen.

Pellè maakte in een tijdbestek van twee minuten zijn eigen goal goed. In de 33ste minuut trof hij doel met een fraaie omhaal en een minuut later was ook Feyenoord trefzeker uit een hoekschop. Jordy Clasie, die vanwege griep halverwege in de kleedkamer achterbleef, lepelde de bal op het hoofd van de Italiaan. Pellè knikte gedecideerd zijn zeventiende treffer in competitieverband binnen.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was het opnieuw een hoekschop die Feyenoord pijn deed. Bij een 2-2 stand ging doelman Erwin Mulder onder de bal door en kon spits Denni Avdic binnentikken.

Dat Feyenoord in de tweede helft niet scoorde had de ploeg van Koeman volledig aan zichzelf te wijten. Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi, Lex Immers en Pellè misten grote kansen, maar konden het eerste verlies sinds ruim dertig jaar in Zwolle niet meer voorkomen. De laatste en enige keer dat de thuisploeg won was op 1 mei 1982 (2-1).

Zwolle pakt met de zege pas voor de tweede keer dit seizoen drie punten in eigen huis. De punten zijn wel van levensbelang. De ploeg van Art Langeler stijgt naar de gedeelde veertiende plaats (met Heerenveen) en staat inmiddels op een plek die recht geeft op directe handhaving. PEC heeft bovendien de aansluiting met de ploegen boven zich.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.