Home / archiefcentraal / optocht op 30 april niet realistisch

optocht op 30 april niet realistisch

De Oranjevereniging had de leden bij elkaar geroepen om de meningen over het al dan niet doorgaan van de optocht te peilen. Zo’n 30 leden gaven gehoor aan die oproep, wat volgens Steen een behoorlijke opkomst was. “De optocht is ongeveer tegelijkertijd met de inhuldiging en om ons heen horen we heel veel geluiden dat mensen gewoon die reportage op televisie willen zien. Dat geldt zowel voor het publiek als de mensen die bij de optocht betrokken zijn. We hebben dus geconcludeerd dat de inhuldiging en de optocht niet samen gaan. Later op de dag is ook geen goede optie, want de voorbereidingen beginnen al uren voor de optocht zelf. Dan is er dus nog steeds een hele categorie die niet kan kijken.”

Volgens Steen was het een optie om de parade dit jaar helemaal niet door te laten gaan. “Maar veel scholen en buurtschappen hebben bijvoorbeeld al heel veel tijd en ook geld in het bouwen van de wagen gestoken, dus voor hen is het belangrijk dat het doorgaat.”

Daarom wordt nu onderzocht of 27 april, de zaterdag voorafgaand aan Koninginnedag een geschikte optie is. “Verplaatsen heeft wel veel consequenties, omdat er nieuwe afspraken moeten worden gemaakt met bijvoorbeeld de gemeente, de politie, winkeliers en vrijwilligers. Kunnen die laatsten bijvoorbeeld wel allemaal op die dag? En ook financieel kan het lastig zijn. Zo’n optocht kost nogal wat aan bijvoorbeeld prijzengeld en dat wordt onder meer binnengehaald door een collecte onder de bezoekers. Maar ik zie op zo’n zaterdag geen 20.000 man langs de kant staan, zoals dat wel het geval is bij een normale Koninginnedag. Er zitten dus heel veel vragen en problemen aan een nieuwe datum.”

Het bestuur van de Oranjevereniging beraadt zich nu en hoopt zo spoedig mogelijk met een besluit te komen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.