optocht koninginnedag gaat niet door

Het resterende deel van het programma gaat wel door. Dat betekent dat de aubade, het middagprogramma, de taptoe en het afsluitende vuurwerk zoals vastgesteld in het programma gewoon plaats vinden.

Maandagavond werd het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering gevraagd om te onderzoeken of de optocht op zaterdag 27 april gehouden kon worden. Volgens het bestuur is dit geen optie. “De optocht is al meer dan 55 jaar een traditioneel onderdeel van Koninginnedag zelf. Het is van mening dat verplaatsing van de optocht afbreuk doet aan het vertrouwde beeld van het vieren van Koninginnedag te Ommen”, aldus voorzitter Steen. “Het was ook voor ons een moeilijke beslissing. Desondanks hopen wij er samen met alle Ommenaren toch een spetterend feest van te maken.”

Op Twitter wordt al flink gediscussieerd over het organiseren van een alternatieve optocht op 27 april. Veel wagens zijn immers al klaar. Wethouder Ilona Lagas toonde zich al voorstander. “Willem Alexander optocht op 27 april zou een leuk gebaar zijn voor zijn laatste verjaardag als Prins. #Ommen kan dan weer uniek zijn.” Ze liet al weten dat de gemeente wil helpen met vergunningen en andere zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.