ook vechthorst niet blij met woonakkoord

Ook Woonstichting VechtHorst is niet blij met het akkoord over de woningmarkt. Eerder al liet Jan Sinke van De Veste weten dat de maatregelen niet de beoogde doorbraak op de woningmarkt opleveren. Het akkoord kan ook de goedkeuring van directeur Willem Muijlwijk van Woonstichting VechtHorst niet wegdragen.

De wijzigingen ten opzichte van de oorspronkelijke plannen van het kabinet veranderen volgens Muijlwijk weinig. “De verhuurdersheffing die de woningcorporaties moeten betalen is weliswaar lager, maar de huurverhoging ook. Huurders blijven dus meer betalen en corporaties kunnen nog steeds minder investeren. Hier verandert dus eigenlijk niets.”

Of de koopstarters ‘veel opschieten’ met de mogelijkheid om een tweede lening aan te gaan betwijfelt Muijlwijk. De BTW-verlaging van 21 naar 6 procent voor verbouwingen en renovatie helpt volgens hem wel. Positief is ook dat voor de koppeling van de huur aan de WOZ-waarde een ander model bedacht wordt en dat vooralsnog het Woningwaarderingsstelsel (WWS) terug is. “Ik ben bang dat we het ermee zullen moeten doen, maar al met al richt het blijvende schade aan in de corporatiesector en in de bouwsector. Ook VechtHorst en onze huurders zullen hier last van hebben. We zijn financieel gezond, maar dit is wel een forse aanslag.”

Volgens Muijlwijk is het kabinet verkeerd bezig. “De overheid dient corporaties en de sociale sector te ondersteunen en niet andersom, door de sector financieel uit te kleden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.