ommen onderzoekt alternatieve optocht

De Oranjevereniging Ommen liet eerder deze week weten dat vanwege de inhuldiging van Willem Alexander de optocht op Koninginnedag niet door kon gaan. Donderdagavond maakte het bestuur duidelijk dat ook het verschuiven naar zaterdag 27 april voor hen geen reële optie is.

Met een aantal medestanders wil Ter Beek echter toch proberen de handschoen op te pakken. “Veel scholen zijn al heel druk geweest en de wagens zijn vaak al grotendeels klaar. De kinderen willen erg graag, dus voor hen zou het jammer zijn als er helemaal geen optocht zou zijn.” Ter Beek heeft zelf kinderen die naar basisschool de Dennenkamp gaan, maar ze hoopt ook voor bijvoorbeeld De Nieuwe Brug dat de alternatieve optocht door kan gaan. “Die school bestaat bijvoorbeeld 150 jaar en dat is ook het thema van hun wagen. Voor hen zou het dus erg sneu zijn. Daarom Daarom proberen we de ‘eerste en enige Prins Willem Alexanderoptocht’ te organiseren. Het is nadrukkelijk een eenmalig evenement.” De naam verwijst naar de verjaardag van de aankomende koning op 27 april.

Ter Beek benadrukt dat ze overleg heeft gevoerd met de Oranjevereniging. “Voorzitter Jan Steen heeft me goed uitgelegd waarom zij het niet doen, maar ze zijn wel bereid om ons te steunen waar dat mogelijk is.”

De komende dagen moet onder meer duidelijk worden of de scholen nog mee willen doen en of ze willen helpen, of de vergunningen te regelen zijn en of er in verband met de werkzaamheden aan de brug een geschikte route te vinden is. “Of het gaat lukken weet ik niet, maar we proberen het in ieder geval,” zo besluit Ter Beek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.