ommen in race voor wandelgemeente 2013

De gemeente Ommen is door wandelkrant Te voet genomineerd voor de titel Wandelgemeente 2013. Daat laat de gemeente weten op haar website. Om de titel binnen te halen moeten zoveel mogelijk wandelaars hun stem uitbrengen op de website van het blad. Samen met de beoordeling van de redactie wordt hierdoor bepaald wie de titel krijgt.

Verslaggevers van Te voet zijn afgereisd naar Ommen en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

De gemeente start een offensief om zoveel mogelijk stemmen binnen te krijgen. Wethouder Lagas: “Ik roep iedereen op om te stemmen. Stem niet alleen zelf, maar doe ook een beroep op uw familie, vrienden en kennissen in de echte en in de virtuele wereld om te gaan stemmen. Deze titel hoort bij onze gemeente. Nergens in Nederland heeft een gemeente zo’n veelzijdig landschap. De laatste jaren hebben we samen met alle betrokkenen er hard aan gewerkt om het wandelgebied nog aantrekkelijker te maken.”

Twee jaar geleden heeft Ommen een wandelnetwerk uitgezet, compleet met diverse voorzieningen zoals rustplaatsen, zitmomenten, verhalenpalen en rolstoelpaden. Wethouder Lagas vervolgt: “Het is tijd om onze bescheidenheid opzij te zetten en te laten zien hoe trots we zijn op dit gebied. Het zou een geweldige impuls zijn voor ondernemers in onze gemeente. Een impuls die ze verdienen. Maar het belangrijkste is dat we onze prachtige omgeving laten zien en delen met de rest van Nederland. Want zoiets moois, dat mag je niet voor jezelf houden.”

De gemeente heeft de jury één route aangeleverd van twaalf kilometer en deze is beoordeeld op de site. Deze route kun je zelf ook lopen. De start is vanaf camping De Lemeler Esch waar je gelijk al kennismaakt met de zitmomenten. De route gaat vrijwel geheel over onverharde paden over de Archemer- en Lemelerberg. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten en schitterende bossen. Halverwege kun je bij het restaurant op de Lemelerberg uitrusten onder het genot van een kopje koffie of wat anders. Vervolgens kun je afdalen naar de camping om daar in het Boscafé onder het genot van een heerlijk appelgebakje bij te komen van alle ervaringen en indrukken. Alle informatie over de route vind je in onderstaande bijlage. En behalve deze route kun je op vele locaties in de gemeente starten met een van bijna tachtig andere routes van het wandelnetwerk Ommen (www.wandeleninhetvechtdal.nl).

Stemmen

Stemmen kan tot 6 april 2013 op de site van de wandelkrant (onderaan de pagina). De gemeente Ommen gaat samen met Vechtdal Marketing de komende weken diverse acties organiseren om het wandelen in de gemeente te promoten en om de titel binnen te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.