Home / archiefcentraal / ommen geeft energieloket van de toekomst vorm

ommen geeft energieloket van de toekomst vorm

Ommen doet mee aan het project PoweredByYou. Samen met onder meer Natuurmonumenten gaat de gemeente het ‘energieloket van de toekomst’ vorm geven. “We willen hier alle innovatieve ideeën op het gebied van energiebesparing gaan bundelen,” zegt wethouder Ilona Lagas. Op Landgoed Eerde moet een ‘Centre of Excellence’ op het gebied van duurzame energie komen.

Ommen is sinds juli 2012 aangesloten bij de ‘Overijsselse Aanpak 2.0’ van de provincie. Met dit project wil Overijssel 10.000 woningen in Overijssel energiezuiniger maken, onder meer door renovatie. Dat moet bijvoorbeeld gebeuren door de vraag – mensen die hun woning willen renoveren – en aanbieders – renovatie- en installatiebedrijven – met elkaar in contact te brengen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de bedrijven met hun energiezuinige oplossingen zonder hulp van de overheid de weg naar de particuliere woningeigenaren vinden.

Nu is Ommen door Natuurmonumenten gevraagd om mee te doen aan de testfase van het project PoweredByYou. Dit initiatief moet de markt van energiebesparing en duurzame energie aanjagen en zodoende het ‘energieloket van de toekomst’ worden. “Er zijn allerlei nieuwe technieken op dit gebied, zoals mogelijkheden om energie te halen uit beweging,” zegt Lagas. “Het is belangrijk dat al die innovaties bij elkaar gebracht worden en uitgewisseld worden. Het loket moet een mix worden van een marktplaats, social media en een persoonlijk loket voor duurzame energie en energiebesparing. Burgers, ondernemers en de gemeente zouden hier samen moeten komen en de voordelen ervan ondervinden.”

De deelname aan de ‘pilotfase’ kost 10.000 euro. Dit wordt betaald uit het budget voor het Programma Duurzaam Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.