Home / archiefcentraal / ommen flyert voor behoud berm buitengebied

ommen flyert voor behoud berm buitengebied

De gemeente Ommen wil de bermen van wegen in het buitengebied beter beschermen. Daarom moeten weggebruikers hun rijgedrag beter aanpassen aan de weg en vooral aan tegemoetkomend landbouwverkeer. De komende weken gaan de gemeente, de politie en Plaatselijk Belangen in de spits op verschillende plaatsen flyers uitdelen om automobilisten te wijzen op verantwoord rijgedrag. Dit alles onder het motto: ‘Rijden in het buitengebied; Gun elkaar de ruimte’.

Het doel is dat weggebruikers elkaar de ruimte geven bij het inhalen en passeren. Belangrijk is vooral dat automobilisten ervoor zorgen dat zware landbouwvoertuigen en vrachtverkeer niet in de berm terechtkomen, omdat ze daarmee schade aan de berm toebrengen en daarmee onveilige situaties kunnen veroorzaken.

“We hebben heel veel buitenwegen in onze gemeente,” zegt wethouder Lagas. “Ook op het onderhoud daarvan moet bezuinigd worden, dus dan is het het goedkoopst om te zorgen dat er geen schade aan die wegen ontstaat.”

De eerste flyeractie is op dinsdagochtend 5 maart ter hoogte van de Brink in Arriën.

Ommen voerde eerder een flyeractie bij de rotonde bij de Aldi, om automobilisten te wijzen op het belang van het gebruik van het knipperlicht op de rotonde. Die campagne slaagde volgens de gemeente.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.