Home / archiefcentraal / noten leest voor bij de zaaier

noten leest voor bij de zaaier

Basisschool De Zaaier in Nieuwleusen had woensdagochtend 13 februari een bijzondere gast. Ter afsluiting van het leesproject kwam burgemeester Han Noten van Dalfsen de leerlingen voorlezen.

De leerlingen en leerkrachten waren in pyjama op school gekomen om gezamenlijk in hun eigen groep te ontbijten. Na afloop van het ontbijt las Noten voor groep 4 tot en met 8 een aantal bladzijden voor uit een boek van “Mees Kees”.

De eerste burger vertelde, voordat hij met zijn leesbeurt begon, aan de aanwezige leerlingen dat hij het fijn vindt om iedere avond een boek te lezen. “Het mooie van lezen is dat je in een andere wereld belandt. Het lezen van een boek is erg leerzaam en zorgt voor ontspanning en rust.” Hij vertelde de kinderen dat zijn favoriete genre spannende boeken zijn met verhalen over ridders en kastelen. Daarnaast hebben macro-economische boeken zijn belangstelling.

Na een boeiende leesbeurt van ruim vijftien minuten kreeg de burgemeester een daverend applaus van alle kinderen en was het leesproject officieel afgesloten.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.