nieuwleusenaren reden elfstedentocht

Sinds jaar en dag vertrekt een groepje Nieuwleusenaren in de tweede helft van januari richting de Oostenrijkse Weissensee om daar de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen: een uitputtingsslag over 200 kilometer. Gerrit de Groot, Gerard de Boer, Henk Dunnewind, Jan de Weerd, Bé Krul en Gea Dijk deden dit jaar mee.

Het was de 25e keer dat het evenement op de Weissensee plaatsvond. Elk jaar zijn er vier toertochten van 200 kilometer, maar vanwege het slechte ijs en de regen werd de eerste tocht op 22 januari afgelast. Drie dagen later, vrijdag 25 januari, vond de tocht wel doorgang, maar ideaal waren de omstandigheden niet. Er kon slechts een rondje van 4,2 kilometer uitgezet worden. Dat 1244 schaatsers dit rondje 48 keer moesten maken, kwam de toch al slechte ijsvloer niet ten goede. Desondanks wisten Bé Krul en Gea Dijk deze zware tocht te voltooien in respectievelijk 9.49,57 en 10.17,13 uur. Gea werd daarmee achtste bij de dames.

Aan de volgende tocht op dinsdag 29 januari deden Gerrit de Groot en Gerard de Boer mee. Ook nu bevatte de ronde van 8,4 kilometer grote stukken met slecht ijs. Mede daardoor kwamen de twee ervaren rijders niet in de buurt van hun persoonlijke records, maar ze wisten toch acceptabele tijden te rijden: 8.10,44 en 8.30,56 uur. Gerrit werd daarmee 87e en Gerard 113e.

Tot slot werd op 1 februari de laatste Alternatieve Elfstedentocht gereden. In totaal deden 1316 schaatsers mee, met onder hen de Nieuwleusenaren Gea Dijk, Henk Dunnewind, Jan de Weerd en Gerrit de Groot. Het parcours was uitgebreid naar 12,5 kilometer en hoewel er nog steeds slechte delen waren, wist Gea haar tijd uit de eerste rit flink te verbeteren: 8.48,42 uur. Daarmee werd ze 136e in totaal en 12e dame. Henk en Jan reden gezamenlijk naar eveneens een goede tijd van 8.51,17, waarmee ze 148e en 149e werden. Gerrit de Groot kon zijn tijd van 29 januari niet verbeteren en finishte in 8.28,24. Dat was goed voor de 91e plaats. De vorige rit zat nog in zijn benen.

“Het was weer een verassende en gezellige tijd op de Weissensee en we hopen volgende jaar hier weer van de ijspret te kunnen genieten,”zo besloot Gerrit de Groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.