nieuwe schooltijden op de dennenkamp

“Uit onderzoek is gebleken dat de prestaties van de leerlingen hoger zijn, wanneer de schooltijden over alle dagen van de week gelijk verdeeld worden en er geen verschil meer is tussen lange en korte dagen”, vertelt directeur Ton Hendriks. “Vooral voor jonge kinderen zijn de ‘lange’ dagen wel erg lang. Ook kan de vrijetijdsbesteding beter gespreid worden over de hele week en hoeft niet alles meer op de woensdagmiddag plaats te vinden.”

Hendriks vervolgt: “Voor ouders is er het voordeel dat de school voor alle leerlingen één en het zelfde rooster hanteert in plaats van verschillende schooltijden per leeftijd. Omdat nu alle leerlingen, tegen een zeer geringe vergoeding, overblijven, hebben ouders betere mogelijkheden de dag naar eigen idee in te plannen. Vooral werkende ouders profiteren hier in hoge mate van.” De buitenschoolse opvang in Ommen werkt mee aan deze nieuwe schooltijden. “Natuurlijk is het voor de kinderen en ouders die nu al naar school gaan wel even wennen, maar uit onderzoek elders in het land blijkt dat iedereen na invoering heel tevreden is. En voor de ouders in Ommen is het fijn dat er nu meer te kiezen is.”

De Dennenkamp houdt op woensdag 6 maart van 9.00 tot 12.00 en van 19.00 tot 21.00 uur een open dag. Op vrijdag 22 maart houden alle openbaren scholen in Ommen hun eigen Grote Peuterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.