Home / archiefcentraal / multiple voice presenteert negende project

multiple voice presenteert negende project

Projectkoor Multiple Voice uit Dalfsen presenteert in de eerste weekenden van maart zijn negede project: Opus 9. Dat gebeurt op zaterdag 2 maart om 19.30 uur met een concert in de Plaskerk in Raalte en op zondag 10 maart om 15.30 uur met een optreden in de Grote Kerk in Dalfsen.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim van Lenthe. Organist Gerrit Hoving verzorgt een instrumentaal intermezzo en begeleidt het koor. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Het projectkoor ontleent zijn bekendheid in de regio aan enkele grote producties, zoals de Carmina Burana van Carl Orff en een aantal andere koorwerken met orkest. Voor dit nieuwe project heeft dirigent Wim van Lenthe er echter voor gekozen om een programma uit te voeren met een kleiner gezelschap, dat bestaat uit twaalf zangers en zangeressen. Er staan onder meer enkele psalmen van Sweelinck en Schutz op het programma en uit de romantische periode komen koorwerken van onder meer Brahms en Rheinberger voorbij.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.