midwinterhoornbloasgroep steunt hospice

Midwinterhoornbloasgroep Dals’n steunt de Vrienden van het Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. De groep haalde 400 euro op voor het Hospice.

Afgelopen week ontvingen Miranda Brandsema en Geert Bistervels van de Vrienden van het Hospice samen met coördinator Marieke Postema een delegatie van Midwinterhoornblaosgroep Dals’n. Deze bestond uit Rinus Reuvekamp, Johan Kok en Chris Langejans.

Deze midwinterhoorn blaasgroep heeft afgelopen jaar vanaf de eerste zondag van de advent tot en met drie koningen (6 januari) veertig optredens in de regio verzorgd, dan wel hun luister bijgezet. Men blaast binnen de groep om beurten, dus nooit tegelijk.

Heeft die bijeenkomst een commercieel karakter, dan vraagt deze groep een kleine financiële vergoeding, is er geen commercieel belang, dan is het optreden van de blazers gratis.

Jaarlijks komt er dus wat geld binnen en binnen de groep werd het plan opgevat om in totaal 800 euro te schenken aan twee organisaties in Dalfsen. De helft ging naar Woonzorgcentrum Rosengaerde voor een nieuwe rolstoelbus en de andere helft was bestemd voor de Vrienden van Hospice ’t Huis De Pastorie.

De Vrienden zijn erg blij met deze gift van 400 euro voor het Hospice. “In het hospice wordt door een enthousiast team van coördinatoren en vrijwilligers prachtige zorg verleend, hartverwarmend dat hun werk met deze gift door jullie ondersteund wordt” zegt Miranda.

Hospicecoördinator Marieke Postema vertelde hierna de mannen van de Midwinterhoornblaosgroep Dals’n nog eens over het ontstaan en het functioneren van het hospice. Vanaf de opening in juni heeft het al aan elf gasten een warm thuis kunnen geven. Het hospice is een plek waar ernstig zieke mensen het laatste deel van hun leven in waardigheid kunnen doormaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.