meer lokale kansen voor aanbesteding

Lokale ondernemers maken meer kans op opdrachten van de gemeente Ommen. Dat is het gevolg van het aangepaste aanbestedingsbeleid van de gemeente.

In de nieuwe normen, die landelijk gelden, is het bedrag waarbij de gemeente verplicht is om een klus of dienst via Europese regels aan te besteden, opgeschroefd. Dat zorgt ervoor dat Ommen voor zaken tot aan een hoger bedrag de mogelijkheid heeft om lokale ondernemers uit te nodigen om mee te dingen. Ook zijn er meer mogelijkheden om projecten in fases op te knippen, wat eveneens tot gevolg heeft dat de lokale kansen toenemen.

Wethouder Ilona Lagas noemt de aanleg van de rotonde bij de Chevalleraustraat, de uitbreiding van sporthal De Slaghen en de nieuwbouw van het Vechtdal College als projecten waarbij lokale ondernemers nu meer kans maken om de klus te krijgen.

De gemeente koopt jaarlijks voor zo’n 30 miljoen euro aan werken, leveringen en diensten in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.