Home / archiefcentraal / medailles op nk voor gvo

medailles op nk voor gvo

Gymnastiek Vereniging Ommen (G.V.O.) won op het Nederlands Kampioenschap groepsspringen A-B zaterdag vier medailles. Het juniorenteam haalde twee keer brons en zilver op minitramp tafel, het seniorenteam werd derde op de tumbling. “Dit mag een uitzonderlijke prestatie genoemd worden omdat een groot aantal springers gepromoveerd zijn uit de c-lijn en meteen naar het ere-metaal springen in de B-divisie, het op een na hoogste niveau landelijk”, aldus voorzitter Marjon Wessel-Steen.

Tijdens plaatsingswedstrijden in november hadden het junior- en seniorteam plaatsbewijzen weten af te dwingen. “Alleen daar waren we er nog niet mee, zegt trainster Jolinda Rompelman. Om echt mee te doen voor het eremetaal hebben we keihard moeten trainen op schroeven. Sommige sprongen beheersen we pas enkele weken. Bijvoorbeeld de half in en heel uit was een hele uitdaging, maar die hebben ze meer dan verdienstelijk gesprongen.”

Het juniorenteam had zich geplaatst op de regionale wedstrijden voor drie onderdelen: plank springtoestel, minitramp springtoestel en minitramp tafel. Deze startbewijzen wisten ze heel knap te verzilveren in twee keer brons en zilver op minitramp tafel.

Het seniorenteam mocht uitkomen op tumbling en minitramp tafel. Op de tumbling werden mooie synchroon series gesprongen wat resulteerde in een derde plaats, wat gezien de leeftijd van het GVO-team en de rest van het deelnemersveld een hele knappe prestatie genoemd mag worden.

Ook op de tafel werd zeer constant gesprongen, maar daar werd het podium net niet behaald.

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.