leer je omgeving verkennen bij vrienden

De vereniging Vrienden van Dalfsen houdt opnieuw de cursus ‘Leer uw omgeving (ver)kennen’. In de afgelopen paar jaar is de cursus drie keer gehouden en er waren telkens meer aanmeldingen dan plekken. Ook nu is er al weer sprake van een flink aantal aanmeldingen, maar er zijn nog tien plekken beschikbaar.

De cursus wordt telkens op maandagavond gehouden in de voormalige synagoge aan de Julianastraat 18.

Op maandagavond 4 maart bijten Walter Beekers en Henk van de Beeke het spits af over historie en monumenten in Dalfsen, zowel aan de noord- als aan de zuidzijde. Op maandagavond 18 maart komt Hein Kuijper vertellen over natuur, flora en fauna rond Dalfsen. Hij gaat ook in op de plannen in het kader van het masterplan Ruimte voor de Vecht. Is dat een bedreiging of liggen er juist kansen voor Dalfsen?

De derde en laatste avond op maandag 8 april gaat over de archeologie en geologie in de gemeente Dalfsen. Deze avond wordt verzorgd door Ab Goutbeek, een begrip in Dalfsen en wijde omgeving.

Op zaterdag 13 april tenslotte gaat de groep onder leiding van enkele docenten fietsen door het behandelde gebied.

De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 afgelopen. Opgave bij Willemien van Ansem via (0529) 485 13 92 of w.van.ansem@hotmail.com

Voor leden is deelname gratis, voor niet-leden bedragen de kosten 10 euro voor het totaal van alle bijeenkomsten. Lid worden van de Vrienden van Dalfsen en daarna voor niets aanschuiven kost overigens ook 10 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.