lagas verzet tegen onaangenaam gevoel

Terwijl ik wat administratie zit te doen en terloops naar buiten kijk, zie ik een blauwe bus langzaam over de Koloniedijk rijden. Op zich al bijzonder dat iemand daar langzaam rijdt, maar de kleur en het net gelezen bericht maken mij alert. Niet talmen dus, jas aan, sleutels mee en op onderzoek uit.

Net als in een gemiddelde politieserie is de bus ineens in geen velden of wegen meer te bekennen! En hij reed zo langzaam! Ik kon dus niet meer achterhalen of hij een wit kenteken had. Na een rondje door de buurt keer ik lichtelijk teleurgesteld naar huis, waar ik constateer dat het wel handig is je deur op slot te doen als je weggaat! Als ik binnen ben doe ik de deur toch op slot. Nog nooit gedaan als ik thuis ben. Ik wil dat veilige gevoel weer terug. Als je bij huis bent moet de deur toch gewoon van slot kunnen zijn. Dat maakt het wonen op het platteland zo speciaal.

Burgernet is misschien een oplossing. Als er iets verdachts gezien wordt, meld je het en iedereen die aangesloten is krijgt een seintje. Tot mijn schande realiseer ik mij dat ik waarschijnlijk wel wacht op een signaal, maar of ik zelf al zo oplettend ben en mij bewust ben van ongewone situaties, weet ik niet. Ik neem mij voor de komende tijd wat scherper te zijn op deze zaken, want ook dat is het voordeel van wonen op het platteland. Je kent de meeste mensen en hun auto’s. Als we dat nu allemaal gaan doen, aanmelden bij burgernet en opletten, dan houdt het onveilige gevoel waarschijnlijk weer snel op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.