kleurrijk nieuw kantoor past bij van elderen

“We kunnen onze klanten eindelijk cappuccino aanbieden!” lacht vestigingsleider Gert Pruim van accountantskantoor Van Elderen in Ommen. Maar het nieuwe koffiezetapparaat is natuurlijk niet de enige reden dat hij en Jaap den Bakker blij zijn met hun nieuwe pand. “Het is al de zesde verhuizing door groei in dertig jaar”, vertelt Den Bakker. “Het gaat goed met ons.” Eind 2012 ging het bedrijf over naar het pand aan de Van Reeuwijkstraat.

Open ruimtes, werkplekken gegroepeerd om de gele, groene en rode archieven – “We zijn niet grijs-wit” – en alle medewerkers op één verdieping. “We hebben het goede van het oude en het nieuwe werken gecombineerd”, vindt Pruim. Iedereen heeft wel z’n eigen plek, maar doordat er open structuur is, is er veel interactie mogelijk. “Op die manier worden de lijntjes korter. En dat is weer goed voor onze klanten, want die staan bij ons centraal.”

Tien jaar geleden verhuisde het bedrijf ook al eens. “Toen dachten we: dit pand krijgen we nooit vol. En nu hebben we toch al zo’n dertig medewerkers.” Nog meer groei zal uiteindelijk leiden tot opdeling van het kantoor, zegt Den Bakker: “We willen geen kantoren van rond de zestig, zeventig man. Dan loop je het gevaar dat je klant een nummer wordt. En dat willen we niet. Iedereen kent alle klanten.”

Dat alle medewerkers de klanten kennen, is mogelijk omdat er weinig personeelsverloop is – fijn voor het kantoor én de klanten: “Bedrijven hebben hier al heel lang dezelfde relatiebeheerder.” De groei van het bedrijf komt door aanwas van jonge mensen. Pruim: “Al deze mensen hebben veel fiscale kennis. We willen de kennis zo laag mogelijk in het bedrijf hebben, dat zelfs de assistent-accountants er veel verstand van hebben. Onze klanten komen veelal uit het MKB, en als één van hen een vraag heeft, moeten er niet eerst allerlei specialisten geraadpleegd worden.”

Pruim nam een jaar geleden het kantoorleiderschap over van Den Bakker. “Ik ben niet aan het afbouwen hoor”, haast Den Bakker zich te zeggen. “Ik wil dit graag nog heel lang doen, het is zelfs meer geworden.” Dat het leiderschap naadloos is overgegaan, zonder merkbare veranderingen naar de buitenwereld, is volgens Pruim te danken aan het team: “ Met zoveel professionals gaan daar geen dagen in zitten. Iedereen weet wat ‘ie moet doen.”

Goed dan, één nadeel van het nieuwe pand: de grote trap voor de entree. “Zonder trap geen parkeergarage, maar toch lijkt het drempelverhogend. Dat is niet zo, elke ondernemer is bij ons welkom.”

Meer informatie vind je op www.vanelderen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.