kerken in actie voor rolstoelbus rosengaerde

De Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) gaan van start met de jaarlijkse compostactie. Van 11 tot en met 23 februari worden de folders huis aan huis bezorgd en de bestellingen opgenomen. De opbrengst gaat naar de actie ‘Onderweg naar een nieuwe bus’ van Woonzorgcentrum Rosengaerde.

De compost is verpakt in zakken van ongeveer 40 liter en kost 4,50 euro. Voor een zak potgrond van 40 liter betaalt de koper 4,00 euro en de (kippen)mestkorrels zijn verpakt in zakken van 15 kilo. Deze kosten 13,50 euro per zak.

Op zaterdag 9 maart worden de compost, potgrond en mestkorrels thuis afgeleverd.

Rosengaerde wil, als zorgaanbieder met een sterke lokale binding, graag inhoud geven aan haar visie om een actieve rol te spelen op het gebied van de inrichting en levering van zorg, diensten en welzijn voor ouderen en andere zorgbehoevenden in de gemeente Dalfsen.

Om te kunnen voldoen aan de maatschappelijke participatie van deze cliënten wordt er gebruik gemaakt van een rolstoelbus, die wordt bemand door vrijwilligers.

De psychogeriatrische cliënten maken gebruik van de bus om, tijdens rondritten, terug te keren naar hun oude, vertrouwde woonomgeving waardoor hun geheugen geactiveerd wordt. Ook worden deze cliënten vervoerd naar een zorgboerderij. Daarnaast worden er dag- en middagtochten georganiseerd naar vele verschillende bestemmingen, zoals musea, natuurparken en culturele evenementen.

De huidige bus is versleten en is daarom nodig aan vervanging toe.

Behalve via de folder kan er ook telefonisch of via de mail besteld worden: 0529-431031 bgg 0529-463185 of compostactie@ngkdalfsen.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.