Home / archiefcentraal / kavels nieuwe landen ii voor ondernemers

kavels nieuwe landen ii voor ondernemers

De verkoop van de kavels van Nieuwe Landen II blijft achter. Er zijn vier van de zestien verkocht. “Het bankwezen zit er anders in, en dan is het ook nog een ander soort huis omdat het een gasloze wijk wordt”, verklaart wethouder Klaas Agricola. “Mensen moeten zo’n huis beleven, voelen en ervaren, dat trekt ze over de streep.” Daarom biedt de gemeente ontwikkelaars, aannemers en architecten de kans om vijf demowoningen te ontwikkelen.

De partijen hoeven de grond niet af te nemen, zodat het risico gedeeld wordt. Kopers nemen het huis af bij de ontwikkelaar, en de grond bij de gemeente. Is het huis na twee jaar nog niet verkocht, dan moet de ontwikkelaar de grond wel bij de gemeente opkopen.

Dat de kavels nog niet allemaal verkocht zijn, is nieuw voor Dalfsen. “Tot vorig jaar is alle bouwgrond verkocht.” Agricola is ervan overtuigd dat deze aanpak het tij za keren. “Ik weet dat bouwers uit de buurt al creatieve en innovatieve dingen op de tekentafel hebben liggen.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.