het nut van een topdekmatras

Al enkele jaren is het topdekmatras, ook wel bekend als topper, oplegmatras of topmatras, bezig met een opmars in de Nederlandse slaapkamers. Was het in het verleden nog een luxe artikel dat zijn/haar oorsprong kent in/uit Scandinavië, inmiddels is het een voor iedereen toegankelijk product. Maar wat is precies het nut van zo’n extra laag boven op het matras?

Het topdekmatras is een laag schuim van 3 tot soms wel 13 centimeter en heeft als eerste doel om het comfort bovenop het matras te verhogen. Er zijn veel verschillende topdekmatrassen, zoals koudschuim, latex en traagschuim. Alle type schuim hebben hun eigen comfortkenmerken, maar ook de dikte en de hoes bepalen het comfort.

Om verschillende redenen kan het lichaam veranderen, bijvoorbeeld door gewichtsafname, sportblessures of ouderdom. En het eens zo heerlijke matras ligt niet meer naar wens, terwijl het nog in prima staat verkeert. Niet het hele matras hoeft dan vervangen te worden, het matras aanvullen met een extra comfortlaag is voldoende. Het topdekmatras wordt ook veel gebruikt om de naad tussen twee matrassen weg te werken. Dit gebeurt ook vaak in de boot, camper en caravan.

Extra voordelen van een topdekmatras zijn onder andere dat de matrassen langer mee gaan en een topdekmatras is makkelijker te verschonen. Want voor topdekmatrassen zijn speciale hoeslakens en moltons verkrijgbaar. Sinds kort zijn er ook speciaal voor verstelbare 2-persoons bedden split-topdekmatrassen. Deze hebben aan de bovenzijde een inkeping, zodat de hoofdeinden afzonderlijk van elkaar versteld kunnen worden, maar er geen naad in het midden is.

Matras Direct, Nederlands specialist in betaalbaar comfortabel slapen, heeft 15 verschillende (split)topdekmatrassen in haar assortiment. En heeft daarmee voor iedereen een geschikt topdekmatras. Belangrijk om te weten is dat een matras dat niet goed ondersteund, niet kan worden opgepept met een topdekmatras, de kuil zal voelbaar blijven. En een topmatras ligt niet per definitie beter. Zeker niet als je matras al een goede comfortlaag heeft. In alle andere gevallen is het een meerwaarde. Voor meer informatie over topdekmatrassen: www.matrasdirect.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.