hardenberg beslist vanavond over windmolens

De gemeenteraad van Hardenberg neemt vanavond een besluit over het plan om tien windmolens in Stegeren te plaatsen. De bewoners van dit grensgebied van de gemeentes Ommen en Hardenberg zijn hier fel op tegen en ook de raad van Ommen sprak zich al unaniem uit tegen de plaatsing van de windmolens.

De plannen om de metalen reuzen te plaatsen, zijn afkomstig van de provincie Overijssel. Provinciale Staten heeft de bevoegdheid om de mening van de beide gemeenteraden naast zich neer te leggen. Draagvlak speelt voor de provincie echter een rol, dus wanneer de raad van Hardenberg eveneens tegenstemt, is het maar de vraag of het plan doorgaat. Wethouder Lagas van Ommen schat de kans dat de molens er daadwerkelijk komen op 50 procent. “Dat is nog van heel veel zaken afhankelijk, maar eerst is het woord aan de raad van Hardenberg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.