gezondheidscentrum in ommen bestaat 40 jaar

Het Gezondheidscentrum in de Laarakkers in Ommen, herkenbaar aan de karakteristieke luifel, bestaat 40 jaar.

Het ontstaan van het Gezondheidscentrum is in eerste instantie te danken aan Huzinga die begin jaren 70 bij huisarts Drijber kwam en vertelde, dat volgens hem Ommen toe was aan een gezondheidscentrum. Dit idee sprak Drijber aan. Ze benaderden de vereniging het Groene Kruis. Het toenmalige gebouw van het Groene Kruis aan de Vechtbrug voldeed niet meer. In gesprek met het Rode Kruis hoorden ze dat het Rode Kruis wilde verhuizen. Er was behoefte aan een eigen oefenruimte en aan garageboxen voor de colonneaanhangwagentjes, wagentjes voor een noodhospitaal. De gemeente Ommen liet merken dat ze wilde meewerken. Hierna ging het snel.

Stichting Medisch Centrum Ommen werd opgericht, hierin participeerden ook het Rode en Groene Kruis. De financiële middelen om te bouwen waren beperkt. Dit werd als eerste door het bestuur opgepakt. Het Groene Kruis en het Rode Kruis doneerden aan de Stichting. Een renteloos voorschot werd verstrekte door de provincie. Een collecte onder de bevolking van Ommen bracht 50.000 gulden op. Hierna werd met de bouw begonnen. De eerste steen werd in 1972 gelegd door Zuster G. van de Poppe.

In 1973 gingen de deuren open en Ommen had haar gewenste Gezondheidscentrum. De eerste huurders in het gebouw waren het Groene Kruis, het Rode Kruis, huisarts Habets en de verloskundigenpraktijk van Ten Hove. Aan het Gezondheidscentrum was ook een dienstwoning gebouwd. Deze werd bewoond door de huisconciërge van het Gezondheidscentrum, Moerman-Lubbers en haar echtgenoot.

Begin ‘90 werd de behoefte aan meer ruimte onder de huurders groter. Besloten werd het gebouw intern te verbouwen. De colonneaanhangwagentjes werden elders ondergebracht en de garageboxen werden verbouwd tot kantoorruimtes. De conciërge gaf aan dat ze met pensioen wilde. Zo kon ook de dienstwoning bij het Gezondheidscentrum worden aangetrokken.

Nu is het Gezondheidscentrum een disciplinair dienstencentrum. De huidige huurders in het Gezondheidscentrum zijn: Carinova in al haar facetten, het Rode Kruis, Logopediepraktijk Ommen, Verloskundigenpraktijk Ommen, GGD met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijkwerk /De Kern-Dimence, een diëtistenpraktijk en rijbewijskeuringen. Een groot pluspunt voor de medewerkers in het gebouw is, dat ze elkaar kennen. Zij lopen makkelijk bij elkaar binnenvoor informatie of overleg.

De afgelopen veertig jaar is het Gezondheidscentrum meegegroeid om een centraal punt in Ommen te zijn en te blijven voor zorg, medische en paramedische doeleinden. Het bestuur van Stichting Medisch Centrum Ommen streeft er naar, dit ook voor de toekomst zo te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.