gerrit veurink 40 jaar monteur bij takman

Voor Gerrit Veurink uit Ommen is het vandaag, 1 februari 2013 een jubileumdag. Het is 40 jaar geleden dat hij bij firma Takman als monteur in dienst trad.

Gerrit was ooit automonteur, maar hij kwam na een tip van zijn zuster bij Takman werken. Hij heeft zich omgeschoold en blijft nog steeds op de hoogte van alle nieuwe technische ontwikkelingen en machines. Hij volgt met regelmaat cursussen van bijvoorbeeld Husqvarna, Stihl en Honda.

De jubilerende monteur verricht een veelvoud aan werkzaamheden. Zo houdt hij zich onder meer bezig met onderhoud en reparaties van gazonmaaiers, motorzagen en bosmaaiers. Tevens keurt hij de machines volgens VCA. In de wintermaanden is Gerrit de specialist op het gebied van het slijpen van schaatsen.

In die 40 jaar heeft Gerrit veel vooruitgang gezien in de techniek. De machines zien er niet alleen anders uit, ze zijn er qua veiligheid , gewicht, geluid en milieuvriendelijkheid , flink op vooruit gegaan. Wanneer iemand een kwart eeuw geleden een boom wilde zagen, dan had hij de keuze uit drie motorzagen. Inmiddels is dat opgelopen tot 30 types.

Gerrit merkt wel dat de vraag naar A-merken steeds meer groeit. De tendens is dat de klanten steeds hogere eisen stellen aan de tuinmachines. De A-merken kunnen deze kwaliteit leveren.

Omdat Gerrit repareert met grote netheid en precisie krijgen ze bij Takman nooit klachten over reparaties van zijn hand. De werkplaats van de jubilaris is de afgelopen 40 jaar in totaal vijf keer verplaatst. Begonnen in een klein schuurtje met een gevelkacheltje zit hij nu in een modern uitgeruste werkplaats, die aan alle vereiste veiligheidsmaatregelen voldoet.

Wie Gerrit wil feliciteren met zijn 40-jarig dienstjubileum is vrijdagmiddag 1 februari welkom in zijn werkplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.