Home / archiefcentraal / gemeenten onderzoeken mening over wmo

gemeenten onderzoeken mening over wmo

De gemeenten Hardenberg en Ommen onderzoeken de tevredenheid van Wmo-cliënten over de ondersteuning van de gemeente. Een onafhankelijk bureau voert het onderzoek uit. Het klanttevredenheidsonderzoek wordt jaarlijks gehouden onder Wmo-cliënten.

De gemeenten bieden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp aan mensen met lichamelijke beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te runnen. De gemeenten Hardenberg en Ommen vinden het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden. Daarom voeren de gemeenten jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête is inmiddels verstuurd aan ruim 800 willekeurig gekozen cliënten in de gemeente Hardenberg en 400 cliënten in de gemeente Ommen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting worden begin juni de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen en terugsturen. Met de ervaringen en de mening van de mensen die gebruik maken van voorzieningen van de Wmo kunnen de gemeenten de dienstverlening verbeteren.

De gemeenten Ommen en Hardenberg werken samen in de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Dit onderzoek wordt daarom gezamenlijk uitgevoerd.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.