damito 60 jaar beurs kent feestelijk tintje

Standhouders zijn onmisbaar bij het organiseren van een beurs, maar een stevige basis om op te bouwen is net zo belangrijk. Het bestuur van de Damito weet zich onder meer gesteund door de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen en Vechtstede Notarissen.

Eerstgenoemde houdt zich bezig met de exploitatie van het gebied tussen het centrum van het dorp en de rivier de Vecht. Ingrijpende veranderingen zoals het slopen van de Eshuisfabriek en van het voormalige gemeentehuis hebben daar al plaatsgevonden. Op de plek van voormalige Drukkerij Eshuis wordt gestart met de bouw van supermarkt Albert Heijn. Op de 1e en 2e verdieping van deze supermarkt worden huurappartementen gerealiseerd voor woningstichting Vechthorst. Naast de supermarkt komen in totaal 13 woningen. Op de Damitobeurs presenteert de Ontwikkelingscombinatie de plannen van alle bouwdelen en geeft zij informatie over de te verkopen woningen.

‘Het goede blijft’. Met dit motto wil het bestuur de aandacht vestigen op het zestigjarig bestaan van de Damito. Terugkijkend op de achterliggende decennia kan worden geconcludeerd dat er nog steeds sprake is van een levendige handelsgeest binnen de gemeente Dalfsen.

In 1953 nam een aantal middenstanders uit Dalfsen het initiatief om een grote tentoonstelling op te tuigen. Nu, zestig jaar later, is het uitgegroeid tot een professionele consumentenbeurs, die echter nog steeds hetzelfde doel heeft: laten zien wat de ondernemers uit de gemeente Dalfsen te bieden hebben. De rol van de middenstanders is overgenomen door een stichting die in 1987 Vakantiecentrum De Imminkhoeve adopteerde als Goede Doel. Nog steeds wordt er na afloop van elke Damito een geldbedrag geschonken aan dit vakantiecentrum voor gehandicapten en senioren.

Op de website www.damito.nl en in de Damitokrant, die in de voorjaarsvakantie huis-aan-huis is verspreid in de gemeente Dalfsen, staat wat er zoal te doen is tijdens de drie dagen. Op de eerste beursdag zijn bezoekers van 60 jaar en ouder (jonger mag ook), van harte welkom op het gezondheidsplein in de buitenzaal van 14 tot 18 uur.

De lokale omroep Vechtdal FM is donderdagavond aanwezig zijn bij de verkiezing van de crinnovatiefste ondernemer van de gemeente Dalfsen en verzorgt vrijdagavond een live-uitzending vanaf de beursvloer. Voor de jeugd tot en met 12 jaar zijn er op zaterdagmiddag veel leuke en sportieve prijzen te winnen bij het doelschieten (handbal en voetbal) van 13 tot 15 uur. Zanger/gitarist Allard Nijeboer treedt zaterdagmiddag op en tijdens alle beursdagen wordt er een theateract opgevoerd. Verder zijn er nog vele leuke activiteiten vanuit het oogpunt van de thema’s Lifestyle, Gezelligheid en Duurzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.