Home / archiefcentraal / dagje eerder op vakantie niet doen

dagje eerder op vakantie niet doen

“In de leerplichtwet staat dat een leerplichtig kind de school moet bezoeken als er onderwijs wordt gegeven. Leerlingen mogen dus nooit zomaar van school wegblijven. Wanneer een ouder het leerplichtige kind zonder toestemming thuis houdt om eerder op vakantie te kunnen gaan, is er sprake van luxe verzuim. Vaak doen ouders dit om eerder op weg te gaan in verband met de files, maar dit is dus niet toegestaan.”

De leerplichtambtenaren gaan onderzoeken of leerlingen met een geldige reden afwezig zijn, bijvoorbeeld door ziekte, of dat er sprake is van luxe verzuim. De ambtenaren zullen contact opnemen met de ouders of een huisbezoek afleggen. Als een luxe verzuimsituatie wordt bevestigd, kan tegen de ouders proces-verbaal worden opgemaakt.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.