Home / archiefcentraal / cultuur platform ommen wordt stichting

cultuur platform ommen wordt stichting

“Cultuur Platform Ommen: gefeliciteerd.” Dat zei de notaris Miranda Keijzer–Post na afhandeling van de formaliteiten voor het passeren van de oprichtingsakte. Het Cultuur Platform Ommen gaat na 25 februari verder als de Stichting Cultuur Platform Ommen. “Dat is een ontwikkeling die past in onze tijd”, vertelt voorzitter Arent Beugelink.

Meer dan tien jaar geleden is het CPO ontstaan als initiatief van een aantal inwoners die zeer betrokken waren bij kunst en cultuur. Het werd het adviesorgaan voor de gemeente in culturele aangelegenheden. De cultuuragenda, niet meer aanwezig op de gemeentelijke pagina verschijnt nog steeds, zie de cultuurpagina van www. bibliotheekommen.nl of op de gemeentelijke site.

Individuele leden namen initiatieven zoals de panelenroute, kunst te kijk en Montmartre. Ook organisaties waaruit de leden van het platform afkomstig zijn organiseren een veelzijdig palet van activiteiten.

“Ons toekomstbeeld is Ommen zich te laten ontwikkelen als cultureel centrum van het Vechtdal. Niet alleen voor de toeristen maar juist ook voor onze inwoners. Meedoen en genieten van kunst en cultuur is ook een kwaliteit van leven en wonen. Daarom is recent samenwerking met de Stichting Promotie Ommen aangegaan. Daarmee treden we nog meer in het publieke domein en is een organisatievorm die daarbij past noodzakelijk: een stichting.” Bij de afsluiting van de feestelijke bijeenkomst bedankte de voorzitter Keijzer-Post met een kleine attentie voor de belangeloze medewerking van notariskantoor Post.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.