Home / archiefcentraal / centrum fracties willen doorpakken

centrum fracties willen doorpakken

Diverse gemeenteraadsfracties willen doorpakken met de bouwplannen voor het centrum van Ommen. De Vrienden van de Stadskern Ommen, die de plannen met juridische procedures tot nu toe hebben opgehouden, hebben gezegd dat ze hun verzet willen staken. Dat doen ze op voorwaarde dat de gemeenteraad zich opnieuw vóór de plannen met het centrum en de Westflank uitspreekt. In ieder geval CDA, D66, VVD en PvdA gaan dat donderdagavond doen, of hebben dat al schriftelijk aan de Vrienden gedaan.

De Vrienden van de Stadskern Ommen gaven begin februari een presentatie aan de gemeenteraad, waarin ze hun zorgen over financiële risico’s en mogelijke leegstand nogmaals uiteen zetten. Ze stelden voor om een externe deskundige nog eens naar de plannen te laten kijken, of om binnen zes maanden met een aantal partijen een alternatief plan te ontwikkelen.

In de daaropvolgende gemeenteraadsvergadering sprak voorzitter Johan van der Beek van de Handelsvereniging Ommen (HVO) uit dat zij geen verder uitstel van de plannen willen. De HVO ziet dan ook niets in een aanvullend onderzoek en wil zo snel mogelijk verder. De zorgen over mogelijke leegstand wordt door de HVO niet gedeeld, zoals Van der Beek later in een brief aan het college en de gemeenteraad nogmaals benadrukte.

Na afloop van de bewuste raadsvergadering zei voorzitter Max van Krimpen van de Vrienden voor de camera van Vechtdal Leeft TV dat zijn club de bezwaarprocedures zal stopzetten wanneer de gemeenteraad de plannen nogmaals goedkeurt. Hij zou ook een periode van vier weken bedenktijd willen.

Namens de CDA-fractie stuurde Theo Katerberg alvast een brief naar de Vrienden, waarin hij de suggesties voor een nieuw onderzoek afwees en het standpunt van de HVO onderschreef. Katerberg hoopt op een consequente opstelling van de Vrienden. “Wij gaan er dan ook vanuit dat de uitspraak, zoals gedaan door uw voorzitter gestand doet.”

Ook de VVD wil geen verdere vertraging. “De gemeenteraad van Ommen heeft immers gedurende de afgelopen jaren over de plannen voor de ontwikkeling van het centrum van Ommen democratische besluiten genomen,” aldus Rinie Schunselaar-Henning. “We zien dan ook geen reden om af te wijken van deze besluiten. Wij zijn dan ook van mening dat de ontwikkeling van ons stadscentrum voortvarend moet worden uitgevoerd. Dat is in het belang van geheel Ommen.” De VVD zal die mening samen met D66 in een motie verwoorden.

PvdA’er Gerrit de Jonge meent dat de opstelling van zijn partij altijd consistent is geweest: het centrum en de Westflank moeten zo snel mogelijk ontwikkeld worden. De partij erkent het democratische recht van de Vrienden om bezwaar te maken, maar nu is het mooi geweest. “Wij zijn van mening dat u de bevolking van Ommen geen dienst bewijst door telkens maar weer bezwaar te maken. Inmiddels heeft u de inwoners flink op extra kosten gejaagd en er komt een tijd dat ook u zich moet neerleggen bij wat de meerderheid van de volkvertegenwoordiging heeft besloten. Naar onze mening is die tijd nu aangekomen

De Vrienden van de Stadskern Ommen zullen zich niet voor 8 maart uitlaten over hun standpunt. Tot die tijd nemen ze bedenktijd.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.