cda stelt vragen bij windmolenkwestie

“Als raad van de gemeente Ommen hebben we de wethouder verzocht om in te zetten op andere vormen van duurzame energie dan windenergie,” vertelt Bakelaar. “Dit betekent dat de gemeente Ommen heeft gekozen voor andere vormen van duurzame energie dan windenergie. We willen graag dat de wethouder aangeeft in hoeverre nu serieus andere vormen van duurzame energie zijn overwogen en of deze ook zijn meegenomen tijdens de besprekingen met de provincie Overijssel.”

Ook is op 10 januari raadsbreed een motie aangenomen, waarin de raad plaatsing van windmolens in, of in de directe omgeving van Ommen ongewenst noemt. De raad vindt dat het college dat standpunt uit moet dragen bij het provinciebestuur en de gemeenteraad van Hardenberg. “We willen dus weten welke acties het college ondernomen heeft om dat standpunt met argumenten duidelijk te maken.”

Ook ziet het CDA graag op welke wijze het college omgaat met de voorliggende provinciale omgevingsvisie. “Dan gaat het ons met name om de windmolens en in het ergste geval nog meer windmolens in Ommen. Als CDA zijn we namelijk bang dat straks het symbolische hek van de dam is en er nog meer windmolens volgen. Onze concrete vraag is dus: ‘Dient de gemeente Ommen een heldere zienswijze in richting de provincie bij de provinciale omgevingsvisie?'”

Bakelaar vervolgt: “Als er in het ergste geval – en daar willen we niet aan denken – aanwijzing vanuit Zwolle plaatsvindt waar blijven wij als gemeente Ommen, waar het gaat om zeggenschap in deze? Welke overheid heeft na een provinciaal inpassingsplan voor de gemeente Ommen de regie over de MER, de provincie of de gemeente Ommen? De CDA fractie wil graag de eventuele toekomstige risico’s goed in beeld hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.