carnaval vilsteren groeit na 44 jaar nog altijd

44: vier keer het ‘gekkengetal’ elf. “Op verschillende manieren besteden we aandacht aan het jubileum. Onze carnavalskrant staat in het teken van de geschiedenis, met veel aandacht voor oud-prinsen en oud-voorzitters. Ook hebben we met Papa di Grazzi op vrijdagavond een iets bekendere en grotere band dan normaal. Verder hebben we nog wat aardige verrassingen en aardigheidjes voor de bezoekers zoals een welkomstdrankje.”

Het carnaval begon zondag met een kerkdienst in de St. Willibrorduskerk, waarin Prins Goofy – in het dagelijks leven bekend als Ivo Hulsman – de sleutel van Vilsteren symbolisch overhandigd kreeg. Voor het komende weekend staat er van alles op het programma, waaronder de traditionele optocht op zondag.

Volgens de voorzitter van de Piepenplassers is carnaval een groot feest in het schilderachtige dorpje. “Ik denk dat alle inwoners wel iets doen. Ze zijn bijvoorbeeld vrijwilliger, ze lopen mee in de optocht en minimaal komen ze één of twee keer in de feesttent. Het leuke is dat de populariteit van het feest nog steeds groeit in dit dorp.” Dat het feest in Vilsteren in tegenstelling tot de meeste andere dorpen in het Vechtdal erg leeft, heeft volgens Hendriks te maken met de hechte gemeenschap en de goede sfeer. “Het is een kleine, gemoedelijke gemeenschap. Je hebt een groepje nodig dat het initiatief neemt om het feest neer te zetten, zo is het 44 jaar geleden ook begonnen. Het is mooi om met z’n allen naar het feest toe te werken. Iedereen is heel erg met het carnaval bezig, bijvoorbeeld met de opbouw van de wagens.”

Hendriks woont al zijn hele leven in Vilsteren en zegt er ook nooit meer weg te gaan. “Ik ben opgegroeid met carnaval en ik vind het een prachtig feest.” Een misverstand over carnaval wil hij dan ook wel even uit de weg ruimen. “Buitenstaanders denken vaak dat het één groot zuipfeest is. Dat is niet het geval. Natuurlijk zijn er mensen bij die hartstikke dronken naar huis gaan, maar dat zijn er maar een paar. Over het algemeen is het gewoon een erg gezellig feest.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.