buurtbewoners denken mee over schoutenhof ii

De Saxenburgh Groep houdt op 28 februari een tweede kennismakingsbijeenkomst voor buurtbewoners en belangstellenden van de Schoutenhof II in Hardenberg. Doel is om met elkaar van gedachten te wisselen over de wijksteunpuntfunctie van dit woon-zorgcomplex. Het samenzijn begint om 16.00 uur in café restaurant het Heemse (Boomstamrestaurant) in Hardenberg.

Schoutenhof II in woonwijk de Marslanden in Hardenberg is bijna af. De sleuteloverdracht is gepland vóór half maart. In dit complex komen 22 huurappartementen voor senioren. De Saxenburgh Groep krijgt daarnaast in het gebouw 28 appartementen tot haar beschikking, die in een kleinschalige woonvorm voor psychogeriatrische mensen worden ingericht. De bewoners van de seniorenappartementen kunnen, wanneer daar behoefte aan is, ook een beroep doen op zorgondersteuning en andere servicediensten van de Saxenburgh Groep. Verder zal er in het gebouw plaats zijn voor groepsbegeleiding psychogeriatrie, ook verzorgd door de Saxenburgh Groep.

Wijksteunpunt

Behalve woonfunctie, krijgt Schoutenhof II ook de functie van wijksteunpunt. Dit is een huiskamerachtige ontmoetingsplek voor – veelal oudere – inwoners. Wijksteunpunten geven buurtbewoners de gelegenheid om elkaar op te zoeken en in contact te komen met zorg en ondersteuning. De multifunctionele ruimte, die wordt ingericht als grand café, zal tevens fungeren als wijksteunpunt. Het is de bedoeling om samen met gemeente en andere zorg- en welzijnsaanbieders hier activiteiten te organiseren.

“Onze wens is, dat het wijksteunpunt een centrale rol in de wijk gaat vervullen. Omdat wij een goed contact met de buurtbewoners belangrijk vinden, willen wij graag met hen van gedachten wisselen over de invulling van het wijksteunpunt. En misschien zijn er wel mensen die vrijwilliger willen worden binnen de kleinschalige woonvorm. Ook leggen wij contact met scholen in de wijk om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen”, aldus een woordvoerder van de Saxenburgh Groep.

Tijdens de goedbezochte eerste bijeenkomst in november hebben buurtbewoners en zorgpartijen al aardig wat ideeën met elkaar uitgewisseld. Nu de datum van ingebruikname van het gebouw naderbij komt, is een tweede bijeenkomst gepland. Datum: 28 februari om 16.00 uur in café restaurant het Heemse (Boomstamrestaurant) aan de Blanckvoortallee 2 in Hardenberg. Buurtbewoners en overige belangstellenden zijn van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.