broodbakcursus bij molen de star

Molen de Star houdt een broodbakcursus in het ‘magazijn’ naast molen de Star in Balkbrug. De stichting heeft bakker Pieter Ubels benaderd en bereid gevonden om deze cursus te geven. Ubels is een topbakker in Dedemsvaart. Zijn bakkerij Oegema is een begrip vanwege de hoge kwaliteit producten en de grote variatie in broden. Bovendien heeft hij veel ervaring met dergelijke scholingen. De cursisten krijgen alles te horen over het hele proces van het broodbakken thuis.

De broodbakcursus is gepland op zaterdag 6 april. De cursus begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De deelnemers worden zelf aan het werk gezet om hun eigen meergranenbrood te maken aan de grote tafel in het magazijn van de molen onder de bezielende leiding van deze bakker. De molen is in het bezit van twee grote professionele bakovens. Aan het einde van de middag is men in staat om zelfstandig een brood te maken. Voor de meer gevorderde cursisten blijft er meer dan genoeg informatie over om hun eigen brood te vervolmaken.

Het cursusgeld bedraagt 10 euro per persoon. Hierbij is inbegrepen de koffie en de thee met versnapering. Uiteraard mag het eigengebakken brood mee naar huis genomen worden. Het maximale aantal cursisten is tien per keer. Bij overschrijving wordt een poging gedaan om een nieuwe zaterdag uit te kiezen. De inschrijving is op volgorde van binnenkomst. De deelnemers kunnen zich opgeven bij Janet Bravenboer: bjbravenboer@live.nl

Meer informatie is te vinden op de website van molen de Star in Balkbrug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.