bijenverenigingen vechtdal presenteren zich

De imkerverenigingen uit Nieuwleusen, Ommen en Dalfsen/Oudleusen houden dinsdag 5 maart samen een presentatie. Deze is getiteld: “Succesvol imkeren met eenvoudige middelen voor iedereen.”

De presentatie wordt gegeven door Kees Verrips van imkerij “De Werkbij” uit Rhenen. Verrips is één van de weinige beroepsimkers die Nederland nog telt en hij staat garant voor een boeiende presentatie.

Het houden van bijen is volgens de samenwerkende imkers een prachtige hobby. Bijen en andere insecten zijn onmisbare schakels in de voedselketen voor mens en dier. Omdat de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse imker hoog is, dreigen er te weinig bijenhouders te komen.

Wie een kijkje wil nemen in de bijenwereld en wil ontdekken of het imkeren voor hem of haar een leuke hobby is, kan op 5 maart naar het Buurthuis in Vinkenbuurt komen. Dit buurthuis bevindt zich aan Koloniedijk 22. De avond begint om 19.45 uur en de toegang is gratis. Neem voor meer informatie contact op met gjspijker@planet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.