b slagwerkensemble sdg ommen vijfde op nk

Het B-slagwerkensemble van SDG haalde op het NK van afgelopen weekend een eerste prijs in de deugddivisie. Daarmee mogen de slagwerkers zich vijfde van Nederland noemen. De twee Nederlandse muziekfederaties KNFM en VNM hielden het Nederlands Kampioenschap (NK) voor slagwerkensembles in Meijel (Limburg).

De jury beoordeelde het energieke optreden van het B-slagwerkensemble van SDG onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma met 81,83 punten op een schaal van 100.

De jonge slagwerkers uit Ommen kijken terug op een geslaagde dag. Ten overstaan van een groot publiek hebben de slagwerkers een mooi muzikaal programma neergezet. SDG begon het gevarieerde programma met een feestelijke en opgewekte ouverture: Festiva, geschreven door Ralf van de Berg. Vervolgens werden twee prachtige concourswerken gespeeld waarin de diversiteit van slagwerkmuziek goed tot uitdrukking komt: Guernsey Variations, gecomponeerd door Kees Nijsse, en Powerhit, gecomponeerd door Wibrand van Norel. Het optreden werd spetterend afgesloten met het nummer Ai se eu te Pego van de Braziliaanse zanger Michel Teló (arrangement Dirkjan van Groningen).

Voor meer informatie: www.sdgommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.