1580 euro voor amnesty uit ommen

De collecte van Amnesty International heeft in de gemeente Ommen 1580,46 euro opgebracht. 43 vrijwilligers hebben in de week van 11 februari gecollecteerd.

Het was de elfde keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty mogelijk.

Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd. Daarom vindt Amnesty dat hun werk nog steeds nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.