zwolle via heracles naar halve finale beker

PEC Zwolle heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor de vierde keer in de clubhistorie voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi geplaatst. De laatste keer dat Zwolle zover reikte was in 1976/77, toen het in de finale verloor van FC Twente (3-0).

Het bekerduel in Zwolle brandde meteen los. Al na acht minuten zette Marko Vejinovic Heracles op voorsprong. Ninos Gouriye had hem een niet te missen kans geboden, nadat hij aan de buitenspelval van de Zwolse defensie was ontsnapt. Kort daarna kreeg Everton uit een corner van Lerin Duarte kans op de 2-0, maar de Braziliaan schoot over.

Heracles mocht van de twee teams dan het best uit de startblokken komen, Zwolle ging met een voorsprong rusten. Nadat Fred Benson nog op Heracles-keeper Remko Pasveer was gestuit na een goede voorzet van Arne Slot, schoot de 34-jarige middenvelder in de zestiende minuut wel raak. Zwolle mocht Jason Davidson dankbaar zijn dat hij de bal zo voor de voeten van Slot kopte.

Beide ploegen maakten na die snelle gelijkmaker aanspraak op een tweede treffer. Gouriye kwam namens Heracles in kansrijke positie tot twee keer toe echter niet langs Zwolle-sluitpost Diederik Boer, terwijl Younes Mokthar en Fred Benson oog in oog met Pasveer niet tot scoren kwamen.

Een minuut voor rust was het dan toch raak. Na een voorzet van Giovanni Gravenbeek gleed zowel Benson als Bart Schenkeveld naar de bal. De Zwolle-spits was het meest attent van de twee en kon binnentikken. Dertien minuten na rust stond Gravenbeek met opnieuw een goede voorzet ook aan de basis van de 3-1. Een schot van Jesper Drost bleek onhoudbaar voor Pasveer.

Ondanks die twee tegengoals gaf Heracles de hoop op een halvefinaleplaats niet op. Zeven minuten na de 3-1 zorgde Everton na een dribbelactie van Gouriye voor de aansluitingstreffer. Hoewel Boer vervolgens nog enkele keren in actie moet komen gaf Zwolle de voorsprong niet meer uit handen en plaatste zich zo voor de vierde keer in de historie voor de halve finales.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.