zoe kampman zette zich in voor serious request

Serious Request is alweer tijden voorbij, maar we kregen nog een bericht binnen dat we de lezers niet willen onthouden. Zoë Kampman, leerling van groep 6 op de Heilig Hartschool in Lemelerveld, heeft zich ingezet om geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM. Zij heeft hier zelf initiatief voor genomen en op school gevraagd of zij deze actie mocht opzetten en de kinderen vragen om hier aan mee te werken.

De Heilig Hartschool ondersteunde deze actie en gaf Zoë de eerste donatie. De eerste 50,00 euro was daarmee binnen. Tijdens de schoolvieringen heeft Zoë aandacht gevraagd bij de kinderen voor haar actie. De kinderen en ouders hebben hier enthousiast op gereageerd. Zoë had bedacht dat ze door middel van (lege) statiegeldflessen in te zamelen op een leuke en toch eenvoudige manier op school haar actie zou kunnen laten slagen. En dat is gelukt. Al snel liep het bedrag op en leek de school dagelijks op een lege flessendepot van een supermarkt.

Op zaterdag 22 december is Zoë naar Enschede geweest, in gezelschap van twee vriendinnen en familie, om persoonlijk het mooie bedrag van 248 euro te overhandigen aan de dj’s in het glazen huis.

De Heilig Hartschool is trots op zulke initiatiefrijke leerlingen maar uiteraard ook op het gevoel van saamhorigheid van ouders en kinderen om je sterk te maken zodat de babysterfte in de derde wereld zal verminderen. En hoe kan het dan mooier dat een meisje met de prachtige naam: Zoë (wat leven betekent) zich hier zo enthousiast voor inzet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.