zelfscan bij jumbo ommen

Nog vlotter winkelen en tijdens het boodschappen doen precies bijhouden hoeveel je uitgeeft. Dit is vanaf woensdag 30 januari 2013 mogelijk bij Jumbo aan de Markt in Ommen. Klanten kunnen dan gebruik maken van een uniek zelfscan-systeem, waarmee ze hun boodschappen zelf kunnen scannen.

“Dit scheelt klanten van Jumbo tijd én het is gemakkelijk, omdat ze tijdens het winkelen al boodschappen kunnen inpakken in een krat of tas. Bovendien toont de handscanner een overzicht van het totaalbedrag van de aankopen”, leggen ondernemers Eric Epskamp en Ronald Heemskerk uit. Het bijzondere van het zelfscan-systeem bij Jumbo is volgens hen dat in tegenstelling tot andere supermarkten, de klant met de zelfscan toch afrekent bij een caissière. “Zo blijft de persoonlijke service, die we bij Jumbo zo belangrijk vinden, behouden.”

Het systeem van Jumbo onderscheidt zich omdat een klantenpas niet nodig is. Bij gebruik van zelfscan kan de klant zowel met contant geld of met pin afrekenen. Met behulp van de scanner kunnen klanten van Jumbo sneller boodschappen doen.

Service

Epskamp en Heemskerk benadrukken overigens dat het gebruik van zelfscan volledig vrijwillig is. “Wie gewoon op de traditionele manier bij de kassa wil afrekenen, kan vanzelfsprekend op die manier boodschappen blijven doen. Maar we vinden het wel leuk als klanten het een keer proberen. Dan kunnen ze ervaren dat boodschappen doen met behulp van de scanner nog leuker is. Onze medewerkers staan altijd klaar om klanten te helpen met de uitleg van het nieuwe systeem.”

Snel en eenvoudig

De scanner is snel en eenvoudig te bedienen. De klant pakt hem mee bij de ingang van de winkel. Met één druk op de knop kan het apparaat worden bediend, de gescande artikelen kunnen direct in de boodschappentas worden gestopt. Om af te rekenen geeft de klant de handscanner af bij de caissière. Die leest de scanner leeg en rekent af met de klant. Het afgelopen jaar is het zelfscan-systeem in diverse Jumbo winkels getest en de gebruikers zijn zeer enthousiast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.