windmolens cda spreekt met bewoners

Veel mensen uit Stegeren gaven gehoor aan de oproep van het CDA om aan deze partij hun grote zorgen en bezwaren kenbaar te maken. Deze hebben vooral betrekking op de negatieve gevolgen die plaatsing van windmolens zal hebben op hun gezondheid.

Annelies Bakelaar, fractievoorzitter CDA Ommen, deelt de zorgen van alle bewoners jong en oud. Met name de gezondheidsaspecten en het voorzorgprincipe dat de overheid ten opzichte van haar burgers zou moeten hanteren speelden een belangrijke rol in de discussie.

Net als alle overige partijen in de gemeenteraad van Ommen is het CDA fel gekant tegen het eventueel plaatsen van 10 windmolens op de grens van Ommen en Hardenberg. In veel landen is het niet toegestaan om windmolens te plaatsen binnen een straal van 2,5 kilometer ten opzichte van bewoning. Wanneer in dit gebied uitgegaan wordt van een afstand van slechts 1 kilometer kan er geen enkele windmolen geplaatst worden.

Vooral financieel gewin lijkt ten grondslag te liggen aan het willen plaatsen van windmolens. Bakelaar betreurt het dat het CDA Ommen en Hardenberg niet gelijk denken over het plaatsen van windmolens in Stegeren. Maar, zo geeft ze aan, dit geldt niet alleen voor het CDA maar voor bijna alle partijen. Ze doet een dringend beroep op het CDA Hardenberg om op 5 februari nog geen besluit te nemen in de gemeenteraadsvergadering en de plaatsing te heroverwegen.

VVD fractievoorzitter in Ommen Ad Nijhuis, die ook aanwezig was, sloot zich aan bij de oproep van Annelies.Vooral omdat Hardenberg heeft aangegeven af te zien van plaatsing als Ommen niet mee zal werken.

Duidelijk is dat er geen draagvlak is onder de bewoners voor de plaatsing van windmolens. Echt gerust zijn ze pas als er definitief een ‘nee’ komt en ze hun huis weer uit de verkoop kunnen halen of rustig kunnen slapen. Aan de CDA fractie Ommen zal het niet liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.