wennemarsen doen het goed op natuurijs

Geknipt en Geplakt

Zodra er natuurijs ligt, worden er onnoemelijk veel wedstrijden uitgeschreven, en dan met name marathons en kortebaanwedstrijden. Vooral op de 160 meterbaan is Freddy Wennemars in zijn element. Bij het NK in Lemmer wist hij een mooie derde plaats te bemachtigen. Zaterdag in Vriezenveen bleek zelfs niemand in Overijssel sneller te zijn. Daar, bij het Overijssels kampioenschap kortebaan, behaalde de Stokvisdennen ook nog twee fraaie tweede plaatsen bij de junioren C.

Myrett Kootstra uit Dalfsen bij de meisjes en Ingmar Hof uit Hoonhorst bij de jongens. Op diezelfde dag won neefje Joep Wennemars de elfstedentocht op de baan van de Stokvisdennen, voor Niek Grobbe en Mees Hulst. De hele ochtend schalde de luidsprekers over de ijsbaan en Dalfsen, terwijl diezelfde baan ook nog eens in de Telegraaf te bewonderen was, twee pagina’s breed! Broer en vader Erben mocht vrijdag toch aan het NK marathon meedoen op het Veluwemeer en eindigde daar op een verdienstelijke 35ste plaats. Hier, bij Elburg, blonk ook medicijnenstudent Sharon Hendriks weer uit.

Na veel kopwerk om het peloton weer bij de kopgroep te brengen, had ze in de sprint zelfs nog genoeg over voor een prachtige 6de plaats! Als een van de allerjongsten die tijdens de KPN-cupwedstrijden streden om het jongerenklassement eindigde ze na de 15de en laatste marathon voor deze cup al op een fantastische derde plaats in dit klassement. Zelfs in het algemene eindklassement wist ze een toptienplaats te bemachtigen door als 9de te eindigen.

Ook bij de natuurijsmarathons daarna lijkt het voor Sharon nu al vanzelfsprekend te worden in de top 10 te staan. In de KNSB-ranking over alle marathons staat Sharon zelfs al 3de en dat heeft ze mede te danken aan het aan alle wedstrijden meedoen. Sharon lijkt geen rust nodig te hebben. Of dat inderdaad zo is kan ze de komende week op de Weissensee gaan bewijzen, waar het hele ‘marathoncircus’ nu naartoe gaat. Tenslotte werd senior-A Thies Frankema nog mooi 2de in Ede, bij het Gewestelijk Kampioenschap langebaan Gelderland/Flevoland, met mooie tijden voor iemand die bijna alleen nog marathons rijdt!

Ondertussen wordt er natuurlijk ook nog op de kunstijsbanen geschaatst!

B-junior Loes Adegeest uit Dalfsen, lid van het Ice Racing Team Twente, reed tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het NK-junioren allround in Assen en Groningen op zaterdag een fantastische 1500 meter en plaatste zich daarmee direct voor het NK, 9 en 10 februari in Den Haag. In een zeer spannende strijd tegen een ander Overijssels schaatstalent, Nienke Kleinsman, wist ze op het laatste rechte eind de winst te pakken en 3de te worden. De 3000 meter op zondag was daardoor niet meer van belang. Zij was daarmee de jongste van zeven die zich dat weekend konden plaatsen namens de regio Noordoost. Ook bij Zuidwest wist maar één B1-junior zich tussen de B2’s te rijden en zich zo direct te plaatsen. Bij het NK hoopt Loes zich te plaatsen voor de Vikingrace, het officieuze jeugd-EK. Het ziet er naar uit dat Loes zich daarnaast ook al voor het NK marathon bij de B-junioren heeft geplaatst. Dit zal in Dronten plaatsvinden. Tijdens de Theo de Wals Bokaal liet A-pupil Sam van Hulzen, ook uit Dalfsen, weer zien goed te kunnen schaatsen door als 2de te eindigen in het eindklassement. B2-junior Tessa Lucas, ook Dalfsenese en schaatsend bij de Overijsselse selectie, is er dit weekend helaas niet in geslaagd tijdens het landelijk selectieweekend alsnog het NK te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.