weiland collectie in tinnen figuren museum

Van zaterdag 19 januari tot 6 december exposeert het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen de collectie van Hans Weiland (1933-2011).

Hij was een begenadigd tekenaar en schilder. Met dat talent bouwde hij één van de mooiste collecties tinnen figuren op en inspireerde hij velen. Deze expositie is als een mars (de mand) van een marskramer (reizende koopman) die voor het nieuwsgierige publiek wordt uitgepakt. Vol spanning wacht het verzamelde publiek wat te voorschijn wordt getoverd: prachtige schilderkunst en boeiende geschiedenissen. De ene figurenserie is nog mooier dan de andere.

In totaal omvat de tentoonstelling 2.500 kunstwerkjes. Nostalgische figuren van oude marktkooplieden, harlekijns, klederdrachten en mode, schitterende figuren over de oudheid: Troje, Assyrië, Egypte, Griekenland en Rome. Kleurrijke riddertoernooien, vervaarlijke Vikingen, sprookjes, honden- en apentheaters, circussen en verre volken. Genoeg om van te genieten voor het hele gezin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.